На 3 февруари 2019, неделя, младежите, включени в програма Starters участваха в обучение на тема „Лидерски стилове, ефективен мениджмънт и управление на времето“.

Младежите вече финализират своите идеи, а някой от тях и стартираха реализирането им. В едно от финалните обучения, заедно с обучителя Ренета Венева, те надградиха своите знания за ефективното управление на хора и как успешно да разпределят задачите във времето.

А ето и какво можем да очакваме от нашите стартери през 2019:

1.Здравко Дионисов

Идея – „Снимай се с кауза“. Създаване на моментни снимки, приходите от които се даряват за кауза.  Ще бъде създадена кутия за снимки, която ще се монтира на събития.

2.Кадри Мехмедов

Идея – Мулти- култи уъркшоп на толерантност на деца от етносите. Цели да адресира културните различия между български и малцинствени етноси, с цел преодоляване на стереотипно мислене, липса на толерантност и капсулиране в затворена общност.

3.Данислав Димитров

Идея – мобилно приложение за Пловдив /2019/ с цел ориентиране на туристи /предимно чуждестранни/ на английски и български за  туристически и популярни места в Пловдив, които да се видят , както и  исторически и архелогически паметници на културата

4.Лазар Кирилов

Идея – Дневна занималня за деца и възрастни в квартал Столипиново – гр. Пловдив за предоставяне на безплатни уроци по български език.

5.Пепи Иванова

Идея – Танцови занимания с деца и лица с увреждания – деца и лица с различни по вид и степен увреждания или с поведенчески проблеми, да съпреживеят магията на танцовото изкуство.

6.Иван Попов

Идея – изграждане на пространство за съвместна работа и практикуване на млади таланти в сферата на фотографията и видео продукцията

7.Дани Йорданова

Идея – Популяризиране на Пловдив – Столица на културата 2019 пред български и чуждестранни туристи през забавни късметчета.

8.Елена Чайлева

Идея – създаване на филм за популяризиране значението на Пловдив от историческа и културна гледна точка, който ще се популяризира сред българите в чужбина.

9.Владимир Петков

Идея – създаване на бижута, свързани с основните исторически обекти и емблематични места в Пловдив.

10.Лолита Артюхова

Идея  – организиране на безплатни уроци по хип-хоп танци за деца, настанени в институции от затворен тип. Организиране на финален, уличен спектакъл.

11.Емил Тотев

Идея – организиране на национално състезание Design Weekend, насочено към младежи на възраст 16 – 29 години, което ще се проведе в Пловдив в рамките на три дни.

12.Ангел Генков

Идея – създаване на национално мобилно приложение за паркиране, с опция за автоматично сигнализиране за синя зона и плащането й аплицация.

13.Катерина Чобанова

Идея – Иницииране на кампания „Матрица на глада”, която ще запознае учениците от 8 – 11 клас и техните родители с хранителните разстройства и последствията от тях

  1. 14. Велина Аргирова

Идея – организиране на месечни закуски за чужденци, на които ще бъдат изработвани типични пловдивски и български ястия, обмяна на култури.

  1. Теодор Демирев

Идея – превръщането на една от емблемите на Пловдив – хълм Бунарджика в социално място за различни възрастни, чрез организирането на мащабни игри и предизвикателства.